Tämä päiväkirja on pyhitetty ruotsalaiselle Albin Vega merkkiselle veneelle ja sen retkille ja seikkailuille. Vene ristitään lähipäivinä Juliannaksi.

Vene on ostettu Ruotsista kesällä 2005 ja se tuotiin edellisen omistajan toimesta suomeen elokuussa 2005. Nykyisillä omistajilla vene on virallisesti vasta ensimmäistä kesää.

Vene on vuosimallia 69 ja siinä on alkuperäinen Albin 022 sisämoottori (12 hevosvoimainen) joka toimii siis bensalla (+ pieni apuperämoottori). Vene on 580's valmistettu Vega. Eli ihan alkupäästä. Vegoja on tehty tuhansia.

Vegaan on tehty ensimmäisen talven aikana paljon kaikenlaisia lisäasennuksia, jotta vene olisi mahdollisimman merikelpoinen.

Talven aikana veneeseen on myös tehty sisustustöitä (puuosien hiomiset + lakkaukset, sisätyynyjen päällystäminen, uudet matot) ja kaikenlaista muuta pientä.

Vegan kotipursiseura on Meriseura Turku. Talvensa Vega viettää Meriseuran telakalla Hirvensalossa. Kesäaikana Vega on Paraisten satamassa. Vegan omistaja on myös aktiivinen meripelastaja, joten sekin viiri pitää saalingista löytyä. mutta myös alkuperäisen Vega Klubbenin (ruotsi) viiri. Jatkossa mahdollisesti Vega Klubbenille syntyy suomeen tytäryhdistys, Albin purjehtijat, jonka jäsen tämäkin vene tulee myös olemaan.