Miehistö teki yhdessä päätöksen, että viikonloppua lähdetään viettämään jo ajoissa perjantaina. Töistä lähdettiin liukumaan heti kun säännöt sen sallivat.

Kaupassakäyminen ja muut toimet myöhästyttivät lähtöä kuitenkin niin, että vasta kuuden maissa köydet irrotettiin Paraisilta. Suunnitelma oli mennä Paraisten Portin vierasvenesatamaan yöksi ja siitä jatkaa matkaa länteen lauantaina. Yö oli makoisa, veneen uutta lämmitintä päästiin kokeilemaan ja miehistö nautti terassilla jokusen siiderinkin.

Aamulla lähtö viivästyi kaikenlaisten huoltotoimien vuoksi mutta lopulta päästiin lähetään iltapäivän puolella. Portilta puolisen tuntia ja tuuli yltyi todella voimakkaaksi sivutuuleksi. Purjeet nostettiin ylös kunnes tapahtui onnettomuus jonka vuoksi käännyttiin takaisin. Puomia alhaalla pitelevän köyden kiinnike hajosi ja puomi oli lähellä lähteä liihottelemaan omia matkojaan, näppärä miehistö sai kuitenkin kiinni ajoissa ja päästiin kääntymään ja vaihtamaan rikkimennyt osa.

Takaisin ei lähdetty vaan mietittiin toinen reittivaihtoehto ja jatkettiinkin vähän matkaa pohjoiseen ja väylätöntä reittiä kohti Pensaria. Pensariin pääsimme ja yövyimme yhteysaluslaiturissa jossa myös sotkimme fendarit ja veneen kylkeä yhteysaluslaiturin autonrengaspehmusteisiin.
209815.jpg
Pensar, fendarit sotkeentui

Ja sunnuntaina mukavassa sivutuulessa Pensarista takaisin Paraisille. Lauantain tuuli + mainingit olivat taantuneet.