Tänä viikonloppuna lähdettiin Gullkronaan Albin veneiden kokoontumispurjehdukselle. Ja miehet jätettiin tosiaan kotiin.

Lähtö Paraisilta oli lauantaina aamulla ajoissa (mansikat haettiin Paraisten torilta), ränniä pitkin Paraisten Portille jossa miehistö rannan ystävällisten nuorten miesten avustuksella sai veneensä kiinni ja pääsi hakemaan jäätelöt!

Mukaan lähti Gastiksi eräs naispuolinen ystävä joka osoittautui verrattomaksi purjehtijaksi.Kipparin ei tarvinnut huolehtia kuin rantautumisesta ja veneen huollosta. Gullkronassa Vega otettiin vastaan hyvin. Paikalla oli muitakin Vegoja, Viggeneitä ja muita Albin veneitä. Vaihdettiin kokemuksia, käytiin toisten veneissä katsomassa mallia ja vietettiin iltaa grillaten. Aamulla miehistö kävi saunassa ja uimassa kunnes oli aika lähteä takaisin.  Kotimatka sujui purjeilla lähes perille asti, kone laitettiin käymään n.10 minuuttia ennen rantautumista.

Gullkrona on nätti ja rauhallinen vierasvenesatama mutta ehkä turhan pliisu. Saari on laitettu nätiksi, istutettu nurmikkoa ja tehty grillipaikkoja ja sopiikin parhaiten ehkä perheille. Luonnonsatamien kaltaisia haasteita ei kuitenkaan ollut ja ihan täynnäkin paikka oli. Vega mahtui juuri ja juuri reunimmaiseen (ranta) paikkaan, kölin alle jäi vettä 20-30 cm.

Meidän vene sai kovasti kehuja muilta venenomistajilta. Ei yhtään ole ikäisensä näköinen, erittäin hyvin pidetty ja siisti. Rinta röyheänä omistaja hymyili näiden kehujen sadellessa.

Kotona piti ottaa lähestyminen kotilaituriin kahteen kertaan. Kuten valitettavasti muissakin veneissä, täälläkin mies tuntee parhaiten hoitavansa moottorin ja rantaa tulossa/lähdössä ohjauksen. Tytöt kahdestaan veneilemässä oli rouva veneenomistajallekin melkoinen kokemus kun joutui lähes ensikertaa näitä laiturimanööverejä tekemään. Mutta ihan hyvin se meni ja saatiin hommat hoidettua.