Borstöstä lähdimme jatkamaan matkaa Vänön saarelle. Vierasvenesatamassa piti olla saunaa ja kauppaa ja kahvilaa ja tämä houkutteli meitä luonnonsatamissa yöpyneitä. Tuuli alkoi yltymään. Ja kääntymään itäiseksi joten matka meni kryssien. Kädet alkoi olla rakoilla. Purjehdushanskat olis vissiin ihan hyvä sijoitus?

Olemme pärjänneet pienen perämoottorimme kanssa todella hyvin. Vänööhön tulimme kuitenkin taas purjeilla rantaan, joten näitäkin manooverejä on tullut harjoiteltua. Pienellä tuulella ja vauhdilla on ollut jopa ihastuttava tulla purjeiden kanssa ja ainahan se kerää katseita kun ei päryyttele moottorin kanssa:)

Vänössä kiertelimme luontopolkua, kävimme katsomassa ihastuttavaa kappelia ja tietenkin teimme ostoksia. Kaupasta sai hyvin ruokaa, tosin kaikki tuntui olevan "parasta ennen" päivämääriltään aika loppuvaiheessa. Mutta välillä saatiin puoleenkin hintaan. Kaupan rouva oli tosi mukava, vaikka selkeästi tykkäsi riikinruotsalaisista meitä suomalaisia enemmän.

Tuuli kääntyi itään ja jossain vaiheessa huomasimme olevamme ainut laiturin itäpuolella oleva vene. Perä aallokkoon päin sitten keinuimme, aallot alkoivat olla aika isoja (ilmeisesti vähän ristiaallokkoa saarten välistä). Jäimme saareen toiseksi yöksi kun epäröimme vähän että jaksaako pieni perämoottori meitä työntää allokkoa ja tuulta vastaan. Purjeillahan ei vastatuuleen pääse ja siitä laiturista oli pieni pätkä suoraan vastatuuleen.

209787.jpg
Vega yksinään laiturin itäpuolella:)

Mutta oli aika lähteä Vänöstäkin. Aamulla aikaisin lähdettiin kohti Kasnäsiä jossa olimmekin jo hieman yli puolenpäivän jälkeen. Matkalla kävi niin hassusti, että ohitimme toisen purjeveneen. Vegahan ei niitä kaikkein nopeimpia veneitä ole, mutta yksi vielä hitaampikin löytyi (kulki tosin reivatulla purjeella).

Kasnäsissä käytiin ostamassa aamupalatarvikkeet kaupasta, aamupalan jälkeen suuntasimme kylpylään. Kylpylän hinta on 6 euroa jos ottaa sen satamamaksun yhteydessä (joka on sen 16 euroa). Olipa mukava päästä lillumaan makeaan, puhtaaseen veteen...tätä oli kaivattukin.

Kasnäsissä tuli myös kauan kaivattu puhelu Vegan varaosamyyjältä ruotsista. Moottorinkannen tiiviste on laitettu postiin.

Tiistai 1.8 oli loman viimeinen purjehduspäivä.Mukava itä/kaakkoistuuli tuuditti Juliannan matkan purjeilla Kasnäsistä Paraisille jossa rantuduttiin käynnistämättä moottoria. Saavutettiin jopa 8,3 solmun nopeus (tämän matkan enkka), JEE!

Matka on tältä erää ohitse ja moottoriremontti edessä. Kuten myös uusi yritys päästä Ahvenanmaalle (ens kesänä maybe...)