Pohja on pesty puunattu ja hiottu, nyt sitten myrkkymaalia päälle. Vai kuinkakohan usein se kannattaa maalata? Viime keväänä me heitimme pohjaan myrkkymaalin, tämänkeväinen hiominen vesiläträyksellä enemmänkin levitti sitä maalia kun varsinaisesti poisti. Kannattaako maalata uudestaan?

Akut vietiin veneeseen ja paneeli lataa niitä oikeen nätisti. Kyllä nyt kelpaa.

Lämppäri, joka meni syksyllä rikki, on nyt korjauksessa. Saatiin halvalla toinen samanlainen ja kasattiin osat yhteen ja vielä viedään se tarkistushuoltoon paikalliseen huoltoliikkeeseen. Hyvä niin.

Mutta se moottori, voi jessus. Moottorilla on ikää yhtä paljon kun veneellä eli...38 vuotta. Hyvin sitä on huollettu mutta jokohan alkaa olla tiensä päässä. Painavaa täysrautaa se on eli ei siinä mitään mut kalliiks se tulis nostaa ja avata ja kasata ja toisekseen projekti olis pitänyt alottaa jo syksyllä eikä näin toukokuussa. Harkitsemme vakavasti kokonaan uuden moottorin hommaamista. Ikävä siinä on, että uus moottori maksaa samanverran kun meitin vene, heh...:) Toisaalta, kai se arvoa sit taas nostais...tiedä hänestä...

Myydään myös käytettyjä pikkusia dieselmoottoreita mutta niitä ei ole kyllä oikeastaan suositellut kukaan ja niiden asennuskustannukset nousevat vielä uudenkin asennuskustannuksia suuremmaksi. Ja takuuta ei ole...

No, eräs tuttu tulee katsomaan moottoria että saisko ne meidän ruostuneet männänrenkaat vielä toimimaan täksi kesäksi jotta paineet pysyisi vai mitä tehdään. Kokeiltu on kaikenlaisia kikkoja alkasen CRC:stä:)

Vinkkejä otetaan vastaan, jos semmoisia löytyy.