klo 13.00 - 15-00 ja 16.00 -20.30
matka 20,5 mailia
tuulta pohjois-länsi 0-2 m/s ja 5-8 m/s lännestä (kirjaisista eteenpäin)
matkanopeus isopurjeen ja pikkufokan kanssa max 6,2 solmua (sivumyötäinen).

Aspholmissa aamulla touhuttiin auringossa kaikenlaista. Olimme auttamassa mm. erään pienen puisen purjejollan vetämisessä kuivalle maalle remonttia varten (naiset istui veneen perässä ja miehet kiskovat ylöspäin). Oli todella mukavaa, vaikka Meriseuran jäsenistön keski-ikä on arvioiden parikymmentä vuotta meidän ikää enemmän. Päätimme heikosta tuulesta huolimatta jatkaa matkaa - olihan päästävä Ahvenanmaalle saakka.

Lähtiessä tuulta ei ollut nimeksikään. Nostin rannassa etupurjeen ihan vain naurattaakseni muita "kyllä aito purjehtija menee purjeilla vaikka ei tuulis yhtään" lopputuloksena se ettei koneen sammuttamisen jälkeen vene liikkunut mihinkään. Tämä pätkä mentiin Kirjaisiin siis perämoottorin (se 3,5 heppanen Tohatsu) kanssa. Kirjaisissa oli kauppa ja ravintola ja sinne me vähän tähdättiin.

Rantautuminen kirjaisiin olikin vallan huvittava operaatio. Yhtä isoa Bavariaa lukuunottamatta ei ollut ketään laiturissa ja Tohatsulla ei kovin hiljaa pääse. Herra sai poijun kii ja tähtäsi keulaa laituriin. Melkein sain toisen jalan laiturille kun sivutuuli heitti keulan sivuun...siellä sitten rouva riippui veneen nokassa EIKÄ PÄÄSSYT YLÖS:D

Onneksi naapurivene (se Bavaria) oli auttavainen, saatiin Julianna kylkeen kii ja herra pääsi auttamaan tuoreen rouvansa keulasta keikkumasta ylös veneeseen ja lopulta naapurin avustuksella saatiin uitettua Juliannakin rantaan.

Kirjainen oli omituinen paikka. Sijainniltaan valtavan hieno Nauvon eteläpuolella mutta eipä siellä montaa venettä ollut. Ravintola oli kiinni (työntekijäpulan takia, luki lapussa joka oli liimattu oveen) mutta kaupan valikoima oli hyvä ja bensaakin sai.

No, matka jatkui aika pikaisesti etelään. Tuulikin nousi ja nostimme isopurjeen ylös. Tuuli nousi senverran että nostimme eteen vain pienen myrskyfokkamme. Länsituuli (sivuvastainen)

Boskäriin tultiin 10.7

Metsähallituksen vene oli "vastassa"

1572257.jpg

 Ja paikalla oli myös iso lössi "talkoohenkisiä" ihmisiä.


1572262.jpg

Ihan oikeissa talkoohommissa vieläpä.


 1572269.jpg

Saaresta löytyi nuotiopaikka, valmiiksi puut, ulkohuussi ja hyvät opastaulut miten kiertää. VAROITUS saari on PUNKKIPARATIISI eli joka kerta kun vähänkin loikki heinikossa, oli tehtävä kunnollinen punkkitarkastus. Parhaimmillaan saimme kymmeniä punkkeja kengille.


 1572273.jpg

Ja saarella tietenkin on lehmiä, kuinkas muutenkaan!

1572288.jpg