Själskär P 60° 03.59'  I 22° 05.126'
klo. 14.00 - 17.10
matka 12 mailia
tuulta pohjois-itä 5 m/s

Varsin mukavasti matkamme suoraan etelään meni purjeilla. Själskär on paikka jota meille on suositeltu paljon etukäteen (ns. paratiisisaaret) ja olikin vallan mukava paikka. Paikka koostuu useista saareista, lahdista, laguuneista ja purjeveneellekin löytyy paikka lähes kaikensuuntaisille tuulille. Olimme kalliossa ankkurin kanssa. Illalla virittelimme muutamasta puun kannosta nuotion ja idästä puhaltava tuuli ei haitannut ollenkaan koska kiinnittymsipaikkamme oli saaren länsipuolella.

Täällä rouva veti päällensä märkäpuvun, piilarit ja snorkkelin ja sukelsi tutkimaan Juliannan pohjaa. Epäilimme veneen vinouden johtuvan vesillelaskussa tapahtuneessa tärähdyksessä. Samassa tärähdyksessä nimittäin ilmeni pieni halkeama pilssissä joka korjattiin ja lasikuidutettiin kyllä. Pohjasta ei löytynyt mitään halkeamia eikä vikaa ja päätettiin jatkaa lomamatkaa siinä toivossa että moottori saataisiin korjattua.

Skjälskär ja sen ympäröivät saaret tunnetaan myös nimillä "paratiisisaaret". Ne sijaitsevat siis Nauvon eteläpuolella Dalskärin "paratiisin" itäpuolella. Hivenen kun Gullkronasta vielä jatkaa etelään niin saaret löytyvät. Muistaakseni samassa saarirykelmässä on myös mm. Bokskär.

Saaret ovat matalia, kivikkoisia mutta rannat ovat kohtuusyviä. Rantautumispaikkoja löytyy ympäri saaria eli jokaiselle tuulelle sopiva. Näissä kuvissa olimme länsipuolella.


1572229.jpg


1572231.jpg

Pikkasen kasvaa vihreääkin saarilla, mutta aika karuja ovat.

1572243.jpg