Parainen - Aspholm
klo 17.00 - 22.15
matka 15 mailia
moottoriaika 15 min
tuulta 6 m/s (itä)

Päivittelen näitä tarkemmiksi kunhan saadaan lokikirja veneeltä ja loput kuvat. Nyt alkureissun kuvat lienevät toisessa kamerassa.

Lähdimme matkalle Paraisilta iltapäivällä. Kauas ei ollut tarkotus ehtiäkään kunhan nyt alkuun päästäisiin. Itätuulella päästiin mukavasti myötäiseen vaikka tuuli ei niin kova ollutkaan. Aspholmiin (Pensarin itäpuolella) Meriseuran tukikohtaan yritimme hienosti päästä laituriin pelkkien purjeiden kanssa. Katsojiakin oli tälle urhealle yritykselle mutta lahdelmassa tuuli loppui tyystin ja moottori oli pakko käynnistää.

Vastaanotto saarella oli ystävällinen. Kesälomien takia lähisaaristossa ei paljoa porukkaa liiku joten tilaakin oli yllinkyllin. Saunaan pääsi ja grillaamaan, kesän ensimmäiset ulkomakkarat.

Lähtiessämme huomattiin että Julianna on ihan vinossa vasemmalle. Rouva taisi latoa kaikki eväspurkit toiselle puolelle:) Ikävämpi juttu on se, että öljyn sekaan edelleen tulee vettä ja käynnistys vähän yskii. Sytytystulpat ovat ihan märkiä ja niitä joudutaan kuivattelemaan useita kertoja ennenkuin moottori jyrähtää käymään. Vesi tulee öljyn sekaan ilmeisesti käynnistyessä? Harkitsemme kannen tiivisteen lisätiivistämistä kuumuutta kestävällä aineella.