Päätettiin sitten lähteä sadetta pakoon pohjoisemmaksi. Pitkään päästiinkin mutta siinä 13-14 paikkeilla sateet tulivat perästä ja saivat Juliannan kiinni. Muita kanssapurjehtijoita näkyi aina Kustaviin saakka mutta sitten oltiin ihan omillamme.

Myötäaallokko oli aika ajoin hyvinkin korkeaa ja pitkää (ei saaristomerellä purjehtiva tämmöiseen ole tottunut) mutta onneksi ihan myötäistä. Kaikki purjeet ylhäällä ja vauhti oli jopa välillä yli viiden ja kuudenkin solmun. Purjeilla siis mentiin ihan koko matka, niin aukot kuin rännitkin ihan Ukin keskustassa olevaan vierasvenesatamaan asti.

Petri pinnassa
1828104.jpg


Ukin vierasvenesatama
1828100.jpg
Ja vettä on tullut, välillä vähemmän, välillä enemmän. Aika viileääkin on ja pahalta näyttää että vielä ensi viikollakin tulee vettä. Kai se on pakko uskoa että syksy on alkanut?

Ukin vierasvenesataman vastapäätä löytyi toinenkin Vega. Pitänee käydä vähän kurkkimassa tarkemmin huomenna kun muutenkin tutustutaan kylään.

Ensivaikutelma Ukista on tosiaan "kylämäinen", eli tosi pikkarainen keskusta. On täällä kuitenkin Porsche-tehdas ja Kemira Agronkin tehtaat matkalla näyttivät syytävän savua ilmaan (oli sentäs kaksi tuulimyllyä keräämässä sähköä tehtaan edessä noin niinku näön vuoksi...:)

Ja purjehdustiedot
Matka Iniö - Uki, klo 11.00-18.20
Matkan pituus 30,74 Mpk
tuuli etelästä n. 5-8m/s
lämpötila 18 astetta, pilvistä ja iltapvä vesisadetta.
purjeina iso + fokka (virsarilla mentiin komiasti pitkiä pätkiä), max.nopeus jopa 6 Mpk.

Edit 12.8: Albellushan tuo toinen Vega oli nimeltään ja kotimatkalla omistajakin sattui moottiveneellä siitä meidät ohittamaan ja vaihdettiin kuulumisia. Oltiin tavattu jo pari vuotta sitten Albinpurjehtijoiden kokoontumisessa Gullkronassa. Terveisiä vaan Ukiin Albelluksen omistajalle, hieno oli vene ja näytti että ainakin kaiteet oli meidän kaiteita korkeammalla. Ja rullapurjeeton Vega oli sekin, JEE me rullapurjeettomat purjehtijat:D