Kimmo tuolla kommenttilootassa kyseli, että miten saisi veneen tuotua ruotsista tänne suomeen. Juliannahan ostettiin ruotsin puolelta ja omistaja toi sen suomeen, mutta ihan hyvin oltaisiin itse voitu se hakea.

Jos on purjehdus/veneilykokemusta vähänkin, että tuntee merimerkit ja osaa navigoida niin ei ole suurtakaan hätää, mutta jos ei ole yhtään kokemusta niin kannattaa jättää se muille. Niinkuin me silloin päätimme tehdä.

Kimmolle vastaan, että kyllä näitä kuljetuspalvelujakin on, mutta parhaiten varmasti saa esim. kyselemällä eri verkkopalstoilta (veneily-aiheiset, esim. suomi24.fi, purjehdusportaali yms.) miehistöä. Ehdottomasti kannatta lähteä itsekin mukaan ettei ihan ventovieraalle venettä anna. Moni lähtee varmasti ihan ruokataksallakin, tai jotain pientä korvausta vastaan. Hinauksesta en mene takuuseen, tulee kalliimmaksi maksaa todennäköisesti bensat kuin purjehtia paatti tänne.

Allekirjoittanutkin voisi olla kiinnostunut! 22 jalkaiseen veneeseen ei montaa miehistön jäsentä mahdukaan.

Toinen vaihtoehto on tuoda vene autolla, eli tarvitaan rekka ja tietenkin pukki/muu vastaava systeemi. Me kun selviteltiin niitä aikanaan, niin aika tyyriiksi olisi tullut. Mutta se on varmasti varmempi tapa, jos ei ole varma esim. miten hyvin kone toimii. Konerikkoisena purjehtiminen ei ole nimittäin mukavaa. Onko Kimmo veneessäsi sisäkone vai perämoottori?