Olipas kiiruinen viikonloppu. Torstaina piti saada vene jo alas veteen mutta armas veneenlaskija olikin päättänyt lähteä jo saaristoon joten häntä tuli tuuraamaan toinen henkilö ja eilen, eli lauantaina.

Kovin oli tuulinen sää, ja kovassa tuulessa maston pystyttäminen on hankalaa. Windex nyt ainakin otti vähän kolhua, saa nähdä miten se toimii loppukesän.

Tänään, sunnuntaina, Julianna tuotiin Turusta Paraisille. Airistolla melkoinen tuuli ja aallokko joka tyyntyi Vapparnille käännyttäessä ja purjeetkin saatiin ylös. Mastoa piti trimmata vielä lennossa ja kaikki näyttää nyt ihan hyvältä. Moottori käynnistyy moitteettomasti ja hyrisee tasaisesti.

Kesäloman alkuun vielä kuukausi joten tässä kaikenlaista vielä ehtii tekemään. Mm. ulkopuolella olevat "tukikahvat" täytyy hiota ja lakata sekä sisällä vielä pientä säätämistä. Isopurjeen suojus pitäisi myös ommella uusi (vanha on TODELLA risa) mutta vanhaa ei löydy mistään ja sitä tarttis malliksi. Vinkkejä hyvästä kankaasta myös kaipaan, eli kelpaako perinteinen "markiisikangas" siihen vai millaisesta kankaasta se kannattaisi tehdä. Kangashan on ulkona auringossa käytännössä koko kesän. Mikä kestäisi? Markiisikankaasta tehtiin sisälle verhoilut ja ne ovat vähän ottaneet hometta huolimattomuuteni takia.